Historikk

Tormod Bratlie Malerforretning ble etablert i 1945 av malermester Tormod Bratlie(1915-1991). Tormod Bratlie, i sin tid en kjent skihopper, vokste opp på Sagene i Oslo. Hans far, Bernt Bratlie, var også en kjent skihopper med premier i holmenkollrennene både i spesielt hopp og 50 km. langrenn. Han var i tillegg en god svømmer og på landslaget i boksing(!) . Bratlie skismurning var i sin tid velkjent. Tormod's onkel, Torger Bratlie, gjorde stor suksess med disse produktene før de ble kjøpt opp av Swix. Tormod gikk i lære hos malermester Halvdan Davidsen og arbeidet en tid i malerfirmaet Friis&Hanson Malerforretning, før han i 1945 begynte for seg selv.

Knut Bratlie(f.1948) overtok etter sin far i 1981 og gjorde firmaet om til aksjeselskap. Firmaet hadde på den tid ca. 10 ansatte. I den store "gullalderen" i byggebransjen 1980 -1990, hadde firmaet periodevis opptil 35 mann i arbeide.

Idag har firmaet fire ansatte samt noen innleide samarbeidspartnere (enmannsbedrifter). 3. generasjon, Jon Thomas Bratlie(f.1975) er i ferd med å bringe tradisjonen videre. Han arbeider i dag som malersvenn i firmaet.

På bildene kan du se Tormod Bratlie som ung malersvenn (øverst), Malermester Knut Bratlie og nederst Malersvenn Jon Bratlie.

Tormod Bratlie Malerforretning A/S Org.nr. 931895877 MVA e-post: knut@tobram.no