Firmainfo og historikk

Tormod Bratlie malerforretning er et gammelt malerfirma, etablert helt tilbake i 1945 av min farfar Tormod. Tormod var en dedikert maler av den gamle skolen. Han behersket faget til fulle, kunne alle de gamle maleteknikkene og var aktivt medlem av malermesterenes landsforbund i mange år. Ved siden av jobben som malermester var Tormod en habil skihopper, blandt annet med flere premier fra Holmenkollen. Han drev firmaet frem til 80-tallet da min far Knut overtok.

80-tallet var nok firmaets storhetstid, dengang med over 20 ansatte. Jeg kan huske fra min barndom hvor spennende det var å bli med pappa rundt på jobbene og møte de "gamle" malerne, og jeg fikk nok faget inn med morsmelka. Pappa drev ved siden av jobben, med motocross i mange år. Han ble flere ganger både norgesmester og nordisk mester i Old boys klassene.

I 1989 ble jeg første gang ansatt hos pappa, men først i 96 startet jeg som læregutt og tok svennebrev i 99. Ca 2010 overtok jeg etter pappa. De første årene var det mere et samarbeid, men etterhvert trakk pappa seg ut, og jeg driver idag firmaet alene med meg selv som eneste ansatte. På større prosjekter samarbeider jeg med andre malerfirmaer.

Til slutt vil jeg skrive et lite minneord om min mentor gjennom mange år. Nils Mikkelsen jobbet hos oss fra 1995-2017, og det var av han jeg lærte mye av det jeg kan idag. Han var alltid tidlig på´n, han jobbet effektivt, han tok seg få pauser og han gjorde alltid jobben nøye. Dessverre gikk Nils bort så altfor tidlig, men jeg vil aldri glemme han.

1FBE1F57-941B-43FF-83CF-5C8A9652B8D7

Jon Bratlie